Xenia Hotel

Uranopolis, Atos

Opis destinacije

URANOPOLIS (Ouranoupolis) je glavno odmaralište na Atosu koje je smešteno na ulazu u Svetu Goru (Agios Oros) i oko 130km od Soluna. Ime se prevodi kao „Nebeski grad“ i mnogi i smatraju da je nebeski. Ouranoupolis je zaista veoma atraktivno odmaralište sa brdima u nizu u pozadini na divnom kraju Grčke. Slabo je pogođen masovnim turizmom, a najznamenitija zgrada je vizantijski toranj Prosforio, koji se nalazi pored luke Uranopolis. Toranj je najveći i najbolje očuvan na celom Halkidikiju. Sagradio ga je manastir Vatopediou u 14-om veku. Postoji nekoliko dobrih plaža u Uranopolisu. Glavna gradska plaža je prijatan dugi potez peska koji se pruža od luke. Uranopolis je prilično veliko mesto i ima banke i urbane autobuse ka Solunu, kao i autobuse za Sitoniju i Kasandru. U mestu takođe postoje apoteke i turističke radnje, kafići i taverne, kao i uobičajeni minimarketi i pekare.Postoje dnevne ture brodićima oko Atosa kao i izleti do Drenia ostrvaca. Najveće je poznato kao „Magareće ostrvo“ i tu ima dobrih peskovitih plaža i letnja taverna.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Sopstveni Prevoz
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Hotel starijeg datuma, nedavno renoviran, udaljen je samo par minuta od Ouranopolisa. Nedavno je dobio tri nove zgrade sa smeštajnim jedinicama, internet kafe, SPA centar sa 700m2, bar i prostrani lobi sa recepcijom.

Plaža:
Nalazi se na prelepoj peščanoj plaži, sa pogledom na Atos i ostrvo Amulijani. Ležaljke i suncobrani na plaži se dodatno plaćaju. Peškiri za plažu se mogu iznajmiti uz depozit.

Hotelski sadržaj:
Gostima su na raspolaganju recepcija, restoran, snek bar, bar na plaži i kraj bazena, bazen, dečiji bazen, zatvoreni bazen (doplata), ležaljke i suncobrani kraj bazena (besplatno), WIFI internet u zajedničkim prostorijama, grčke večeri, časovi kuvanja, odbojka na plaži, dečije igralište, ekskurzije brodom, iznajmljivanje automobila i bicikala, SPA centar (masaže, hidromasaža, parno kupatilo, salon leopte) - doplata, čuvanje dece (na zahtev uz doplatu), teniski teren, parking.

Sobe:
Sve sobe sadrže kupatilo, fen za kosu, balkon/terasu, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, muziku, mini-bar, SAT TV i sef.
ECO standardna soba pogled more nalaze se u glavnoj zgradi ili u bungalovima i nije renovirana. Predviđena za dve osobe.
Superior soba pogled more površine oko 25 m², renovirane 2009. godine. Predviđene za 2-3 osobe, imaju dva kreveta i sofu.
Bungalov family soba površine oko 25 m². Nisu renovirane. Nalaze se u bungalovima. Sastoje od jedne prostorije sa francuskim ležajem i sofom. Imaju pogled na more. Namenjene za smeštaj 2-4 osobe.
Bungalov na plaži površine oko 25 m², sadrže dva francuska ležaja ili 4 standard ležaja. Svi bungalovi na plaži su renovirani 2020.godine.

Usluga:
Usluga u hotelu je polupansion. Obroci su na bazi švedskog stola, samoposluživanje, postoji mogućnost doplate usluge pun pansion (lagani ručak – meni, u taverni ili u baru na plaži).

Kontakt:
https://www.paphotels.gr/home-xenia
1. DAN
Dolazak u izabrani hotel do vremena predviđenog za prijavu. Slobodno vreme. Noćenje.

2. - PRETPOSLEDNJI DAN
Boravak na bazi izabrane usluge u izabranom hotelu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti po želji putnika. Noćenja.

POSLEDNJI DAN
Napuštanje hotela najkasnije do 10h. Kraj programa.

Program putovanja može biti korigovan u slučaju grupnog prevoza, promena propisa od strane hotela ili svih drugih faktora koje utiču na kraći boravak, propisanu uslugu i servis.
- Avans od najmanje 20% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas

Letovanje

2023