Ohrid

Nova godina, Makedonija

već od 199€

Opis destinacije

Ohrid – se nalazi na 630km južno od Beograda. Jedan je od najstarijih gradova u Evropi. Centar je antičke civilizacije i važna Rimska raskrsnica na čuvenom putu Via Egnatia. Ohrid je grad-spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava. Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno-istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka, koja je najznačajniji srednjevekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka. Poznata je ohridska čaršija sa mnogobrojnim dućanima - gde se mogu kupiti interesantni suveniri vezani za ovo podneblje - vredni filigrantski predmeti ili poznat ohridski biser.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ERMIN PUTOVANJAHOTELCENA PO OSOBISPECIJALNA PONUDA
NOVA GODINA: 30.12.2023 – 03.01.2024.
3*219€199€
4*239€219€
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara NBS

***SIGURNI POLASCI IZ NOVOG SADA – DOPLATA 20€. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.
**SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMALNO 20 PUTNIKA PO POLASKU

Popusti i doplate:
- deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 60€,
- doplata za 1/1 sobu 90€.

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom (AC, TV, DVD),
- smeštaj u hotelu sa 3*/4* na bazi dva noćenja sa doručkom (švedski sto),
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
- svečana večera za doček Nove godine sa neograničenim pićem i zabavno-muzičkim programom,
- repriza dočeka sa večerom i zabavno-muzičkim programom (piće uz doplatu),
- panoramsko razgledanje Ohrida i Skoplja,
- usluge pratioca grupe,
- usluge lokalnog vodiča,
- troškovi organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
- međunarodno zdravstveno osiguranje: za osobe do 18 godina 531rsd, od 19 do 70 godina 797rsd i od 71 do 86 godina 1.592rsd
- fakultativne izlete.

Cena fakultativnih izleta:
- vožnja brodićem po Ohridskom jezeru 10€
- izlet do Svetog Nauma 10€
- izlet do Struge i Vevčana 15€
Hotel Klimetica 3*- nalazi se na 6km od starog grada, a na 100m od peščane plaže. Svaka soba poseduje kupatilo, fen, telefon, TV, internet, balkon.
Više informacija o hotelu na: https://hotelklimetica.com.mk/klimetica/

Hotel Maiva 4*- nalazi se na 6km od starog grada, a na 50m od peščane plaže. Svaka soba poseduje kupatilo, fen, telefon, TV, internet, balkon.
Više informacija o hotelu na: https://hotelklimetica.com.mk/en/maiva/

1. Dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 21.00h sa parkinga kod Muzeja Jugoslavije (Kuća cveća). Noćna vožnja preko Niša do Skoplja sa pauzama za odmor.

2. Dan OHRID
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Pešački obilazak istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa lokalnim vodičem (Biljanini izvori, ribnjak, crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava... ). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. DOČEK NOVE 2024.godine uz svečanu večeru i muzički program. Noćenje.

3. Dan OHRID – STRUGA – VEVČANI – OHRID
Kasni doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno odlazak u Strugu, grad koji se nalazi na mestu gde Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera. Obilazak Struge. Odlazak do atraktivnog sela Vevčani. Slobodno vreme. Po povratku u Ohrid, fakultativno vožnja brodićem po Ohridskom jezeru. Slobodno vreme. Repriza dočeka uz večeru i muziku. Noćenje

4. Dan OHRID – SVETI NAUM – SKOPJE
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno odlazak na izlet do Svetog Nauma, mesta nesvakidašnje lepote, gde se nalazi i jedan od najlepših i najbolje očuvanih manastira – manastir Sveti Naum Ohridski. Na 30km od Ohrida, smešten je u zelenilu, na mestu gde se Crni Drim uliva u jezero. Jedinstvenosti lepote ovom mestu doprinosi spoj mistike manastira, prekrasne prirode i jedine peskovite plaže na Ohridskom jezeru. Obilazak Svetog Nauma i manastirskog kompleksa u pratnji vodiča. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i vožnju malim čamcima (dodatno se doplaćuje) po jedinstvenom jezercetu zvanom „vodeni raj”. Jezerce predstavlja najzaštićeniji deo Nacionalnog parka Galičica koji je sastavljen od 45 izvora, sa dubinom od svega nekoliko metara, te zbog kristalno čiste vode imate utisak da je dno na dohvat ruke. Povratak u Ohrid. Nastavak putovanja ka Skoplju. Nakon dolaska panoramsko razgledanje grada: Milenijum krst, tvrđava Kale, Daut Pašin amam... Kraće slobodno vreme. Polazak za Srbiju u večernjim satima.

5. Dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;

- Platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro);

PLN

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 489/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas

Zimovanje

2023 / 2024